מכירים פרגולה שלא עשתה הסבה לסוכה בשבוע האחרון? אז חוץ מאירוח האושפיזין בחג סוכות הנפלא, גם בשאר השנה לפרגולה ישנה חשיבות גבוהה. פרגולה זה כמו להיות עם ולהרגיש בלי, להיות בחוץ אבל לא להישרף מהשמש, לצפות בגשם יורד אבל לא להירטב. פינת אירוח, מנוחה ומרגוע. חוץ מזה פרגולה היא אלמנט עיצובי יפה, מקשטת ונותנת אופי לבית שלכם.
בעבר בניית פרגולה הייתה מלווה באישורים אך מאוגוסט 2014 תוקנו תקנות מקלות הפוטרות הקמת מבנים מסוימים, מהצורך בקבלת היתר בניה, והפרגולות בתוכם. תקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר), תשע”ד-2014
אז מי את בכלל פרגולה?
קודם כל בעברית קיבלה הפרגולה את השם מצללה (פלא שלא תפס…) והיא הוגדרה “כמבנה ללא קירות שתקרתו משטח הצללה הנסמך על עמודים ובלבד שהמרווחים בין החלקים האטומים של משטח ההצללה מחולקים באופן שוות ומהווים לפחות %40 ממנו.”
אבל בואו נהיה תכליתיים, מה שאת כולנו מעניין זה מה מחויב בארנונה ומה לא. התשובה לכך אינה חד משמעית מכיוון שהחיוב בארנונה נקבע על ידי הרשות המקומית ולכן יש לבחון את תקנות הרשות המקומית הספציפית. אבל בגדול הקו המנחה הוא, שאתם מחויבים בארנונה על כל דבר שהגשם אינו חודר דרכו. כלומר אם יורד עליכם גשם ואתם לא נרטבים- תשלמו.
ארבעה מיני פרגולה לפניכם, על הטעם והריח של כל אחת ניתן לכם להחליט:
פרגולת בטון: פרגולה שהיסודות וקורות התקרה שלה עשויים מבטון, מחייבת יסודות לכן רצוי מאוד שתהיה מראש חלק מתכנון הבית. פרגולת בטון תיבנה על משטח קונסטרוקטיבי. היתרון הוא שהיא משתלבת באופן מלא עם הבית ונראית כחלק בלתי נפרד ממנו ותחזוקתה קלה.
פרגולת עץ: הפופולארית ביותר מבין סוגי הפרגולות, משווה לבית מראה כפרי וחמים. מנעד הפרגולות מעץ רחב, והכל תלוי בבחירת העץ שתעשו. זכרו שעץ דורש תחזוקה לכן רצוי כמובן לבחור בעץ איכותי אחרת תקבל הפרגולה שלכם מראה מוזנח במהירות. פרגולת עץ ניתן להציב על כל משטח, דק ואפילו דשא.
פרגולות אלומיניום: עבור פרגולה מאלומיניום תזדקקו לתקציב גבוה יותר אך עמידותן גבוהה ואם תבחרו באלומיניום איכותי תזדקקו לתחזוקה מועטה אם בכלל. לפרגולת אלומיניום מראה נקי וחלק, עדין ומינימלי.
בנוסף לכך, בפרגולות אלומיניום אפשר לשלב מנגנון חשמלי מה שמוביל אותנו לסוג המתקדם ביותר של הפרגולות-
פרגולה חשמלית: פרגולות חשמליות הן כמובן היקרות ביותר. בלחיצת כפתור תוכלו לפתוח ולסגור את הפרגולה ואפילו לשלוט על אחוזי ההצללה בסוכך. רצוי לעשות סקר שוק נרחב בטרם הולכים על אופציה כזו כדי שהמנגנון יהיה עמיד וחזק ולא יזמן לכם התעסקות מיותרת עם השנים.
בכל פרגולה שלא תבחרו זכרו כי הבטיחות מעל לכל ולכן אתם חייבים אישור של מהנדס או קונסורוקטור לכל סוג של פרגולה.
הבסיס של הפרגולה צריך להיות חזק ועמיד ונעוץ היטב בקרקע, סוכך חזק ועמיד בפני נקי מזג אוויר והכי חשוב- עבדו רק עם בעלי מקצוע מוסמכים, בעלי ניסיון ועם אישורי עבודה בגובה.
חג פרגולות שמח לכולם 🙂